NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Vegan curry met Del Monte®-ananas

Porties:
6 Personen

Bereiding:
10 minuten

Bereidingstijd:
15-20 minuten

Ingrediënten:

• 1 pakje van 200 g kokosnootroom
• 1 el plantaardige olie
• 2 el rode currypasta
• 12 limoenblaadjes gescheurd
• 2 stengels citroengras geplet of, als je geen verse limoenblaadjes of citroengras kunt krijgen, kun je gedroogde limoenblaadjes en gedroogd citroengras kopen of koop een pakje Thaise kruiden in de meeste supermarkten
• 1 el sojasaus
• 1 x blik van 435 g Del Monte®-ananasstukjes uitgelekt (bewaar het sap)
• 1 x blik van 400 ml kokosmelk
• 1 halve flespompoen geschild en in kleine blokjes gesneden (of ter variatie kun je een blok tofu gebruiken, in blokjes)
• 300 ml water vermengd met het ananassap uit blik
• ➡️ Voor de garnering:
• 100 g sojascheuten of taugé
• 1 klein bosje koriander

Preparation:

1)Zet een pan op laag vuur en giet de kokosroom erin met de rest van de plantaardige olie. Het zal heel snel beginnen roosteren, dus wees klaar: als het bruin begint te worden, haal het van het vuur 2)Voeg wanneer de room gesplitst is, de currypasta toe en bak al roerend. 3)Na een paar minuten zou de pasta geurig moeten zijn. Voeg 100 ml water/ananassapmengsel toe en breng aan de kook. De kleur zal veranderen in terracotta. 4)Voeg het citroengras en de limoenblaadjes (of het pakje Thaise kruiden), de sojasaus en de flespompoen toe. Bedek met de heerlijke saus en laat een paar minuten koken. 5) Roer goed. 6)Voeg de kokosmelk en de rest van het water toe en breng weer aan de kook. 7)Laat 10-15 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Het moet vrij sausachtig zijn en niet te dik. Voeg de ananas toe en roer. 8)Werk af met de garnering van geplukte koriander en sojascheuten. 9)Serveer met rijst of noedels.

Meer lekkere recepten

x