Type your research (product, recipe, blog...)
Zomerse pasta salade met abrikozen
Ingrediënten:
• 300 g rigatoni pasta
•
2 kipfilets (300 g)
•
400 g groene asperges
•
1 teen knoflook
• 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
• 2 el olijfolie
• 1 blik Del Monte Abrikoos helften
• 150 g tuinerwtjes (diepvries)
•
2 kropjes baby romaine
• 1 kleine rode ui
• 75 ml volle yoghurt
• 50 ml sweet chilisaus
• 10 g verse munt
Bereiding:
1)Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel koud. 2) Snijd de kipfilet in lange repen en de groene asperges in stukken van 5 cm lang. 3) Pers de knoflook en meng met de Provençaalse kruiden en olijfolie. Meng met de kip. 4) Verhit een grillpan op het vuur en grill hierin de kip om en om gaar. Grill vervolgens de asperges in 1-2 minuten beetgaar. 5) Laat de abrikozen uitlekken. Overgiet de tuinerwtjes met kokend water en laat 3 minuten staan. Snijd de baby romaine en rode ui in dunne reepjes. 6) Meng de yoghurt en de chilisaus, breng op smaak met zout en peper. Schep door de afgekoelde pasta. 7) Verdeel de pasta en romaine over een grote schaal en verdeel de kipreepjes, asperges, abrikoos en rode ui erover. Bestrooi met de muntblaadjes.