Type your research (product, recipe, blog...)
Herfstige Ananas Tarte Tatin
Ingrediënten:
• 1 el Chinese bakgember
• 4 el lichtbruine suiker
• 1 el speculaaskruiden
• 1 el roomboter
• 1 blik Del Monte ananas ringen (820g)
• 1 rol koelvers bladerdeeg
• 125 g crème fraîche
• 200 ml slagroom
• 1 el vanillesuiker
Bereiding:
1)Verwarm de oven voor op 200°C. 2)Meng de Chinese bakgember met de bruine suiker en speculaaskruiden. 3)Doe de boter in een ovenbestendige koekenpan en laat smelten. Schep het gember-suikermengsel door de boter en spreid uit over de bodem van de pan. 4)Halveer de ananas ringen en verdeel ze zo strak mogelijk tegen elkaar over de bodem van de pan. 5)Snijd een cirkel uit het bladerdeeg ter grootte van de pan. Leg het op de ananas en stop in. Snijd stroken van de reststukjes en maak hiermee een extra dikke rand rond de tarte tatin. Prik gaatjes in het midden van het deeg. 6)Bak de tarte tatin in 25-30 minuten in het midden van de oven. 7)Klop de slagroom stijf met de crème fraîche en de vanillesuiker. 8)Neem de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Zet een bord omgekeerd op de pan en keer de tarte tatin met bord en pan en al om. Serveer warm met de slagroom.