Type your research (product, recipe, blog...)
Perfecte kersttrifle van Del Monte
Ingrediënten:
• 1 pak triflekoekjes van 160 g (of gebruik lange vingers)
• 100 g frambozenjam
•
150 ml Pale Cream-sherry
•
2 blikken (420 g) Del Monte-fruitcocktail in sap
• 1 pak (135 g) jellyblokjes met frambozensmaak (of aardbeiensmaak)
• 500 ml klaar kant-en-klare vla
•
400 ml slagroom
•
Pure chocolade, als versiering
• Eetbare gouden sterren, als versiering (optioneel)
Bereiding:
1)Snijd elk triflekoekje horizontaal doormidden, besmeer met jam en leg de helften weer op elkaar. Leg de met jam besmeerde koekjes om de bodem van een glazen trifleschaal met een inhoud van 2,5 liter. Het is het gemakkelijkst om dit te doen als je de koekjes eerst in kleinere stukjes snijdt: kubussen of driehoeken werken goed en zorgen ervoor dat je een redelijk gelijkmatige laag krijgt zonder al te veel gaten. Je kunt het laatste koekje verkruimelen en de kruimels gebruiken om eventuele zichtbare ruimtes op te vullen. Druppel de sherry langzaam over de laag koekjes en zorg ervoor dat deze in alle koekjes trekt. Laat 10 minuten intrekken en gebruik dan je handen of een lepel om de koekjes een beetje naar beneden te drukken. 2)Giet de fruitcocktail in een zeef boven een grote maatbeker en vang het sap op (je hebt dit meteen nodig). Verdeel het uitgelekte fruit in een gelijkmatige laag over de met sherry bedruppelde koekjes. 3) Snijd de jelly in individuele blokjes. Volg de instructies op de verpakking voor het maken van de jelly. Dit gaat als volgt: giet 285 ml kokend water in een kan. Voeg de jellyblokjes toe en roer een paar minuten tot ze volledig zijn opgelost. Je moet nu 285 ml koude vloeistof toevoegen – de opzijgezette siroop van de fruitcocktail zou min of meer de juiste hoeveelheid moeten zijn! Als het meer is, giet dan een beetje af en als het minder is, voeg wat koud water toe om de juiste hoeveelheid te verkrijgen. Combineer met de hete jellyvloeistof en roer goed. Giet de jelly langzaam en voorzichtig over de fruitcocktail. Zet de kom minimaal 8 uur in de koelkast, zodat de jelly kan opstijven. 4)Giet de vla op de jelly, zodat deze in een gelijkmatige laag komt te liggen. Giet de room in een mengkom en klop met een elektrische mixer met kloppers tot er zachte pieken ontstaan. Schep dit voorzichtig over de vla en gebruik een paletmes om een mooie wervelende afwerking te creëren. Gebruik een dunschiller of een mes om chocoladeschaafsel te maken (een dunschiller is gemakkelijker, maar als je een met een mes over de gladde kant van een chocoladereep gaat, kun je grotere krullen maken). Strooi de chocolade over de slagroom, werk af met een paar gouden sterren als je er hebt en je trifle is klaar om te serveren.