NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Biscuit met ananas

Porties:
6 Personen

Bereiding:
100 minuten

Ingrediënten:

• 5 kippeneieren 5 stuks
• Suiker (150 g)
• Bloem (100g)
• Maïszetmeel (30g)
• Boter (30g)
• Vanille-extract (2 tl)
• Bakpoeder (1 tl)
• Geraspte kokos voor decoratie (naar smaak)
• ➡️ Voor de vulling
• 1 blik Del Monte Gold-ananasschijven in sap, 435 g
• Citroensap (2 el)
• Maïszetmeel (1 tl)
• ➡️ Voor de crème
• Room 33-35% (600g)
• Gecondenseerde melk (100g)
• Poedersuiker (30g)

Preparation:

1)Splits de eieren. 2)Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de dooiers los met de andere helft van de suiker en het vanille-extract. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door de dooiers en meng. 3)Zeef de bloem, zetmeel en bakpoeder en voeg toe aan de eieren. Voeg de gesmolten boter toe. Bekleed de bodem van twee bakvormen met een diameter van 22 cm met bakpapier. Giet het beslag erin en bak op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten, tot een houten prikker er droog uitkomt. 4)Bereid de siroop. Giet het sap van de Del Monte Gold-ananas af in een aparte kom. Meng 5 el ananassap met 2 el citroensap. 5)Bereid de vulling: giet het resterende ananassap in een sauspan. Roer het zetmeel door 2 el koud water en voeg toe aan het sap. Kook tot het ingedikt is en laat dan afkoelen. 6)Snijd de Del Monte Gold-ananas in blokjes, laat 5 schijven over voor decoratie. Voeg de ananasblokjes toe aan de afgekoelde siroop. Neem de room. Klop de slagroom met de poedersuiker dik, voeg dan de gecondenseerde melk toe en klop opnieuw op. 7)Bevochtig elke cake met de siroop. Strijk de ananasvulling erover. 8)Smeer de room op de randen. Zet de cake in elkaar en smeer de room ook op de bovenkant. Leg de ananasschijven erop. 9) Bestrooi met geraspte kokosnoot. Zet 4 uur in de koelkast of tot de volgende dag. Serveer de afgewerkte cake bij de thee!

Meer lekkere recepten

x