Type your research (product, recipe, blog...)
Bananen pannenkoeken
Ingrediënten:
• 55 g boter, in blokjes
• 275 g zelfrijzend bakmeel
• 1 tl bakpoeder
• 2 eieren
• 2 el zachte lichtbruine suiker
• 300 ml melk
• 1 gesneden Del Monte® banaan
• Ahornsiroop, om te serveren
Bereiding:
1)Smelt de helft van de boter in een kleine pan op laag vuur en leg hem apart 2) Doe de gesmolten boter, bloem, bakpoeder, eieren, suiker en melk in een grote mengkom en klop met een elektrische handklopper tot een gladde massa. 3)Voeg de Del Monte® Banana toe en pureer door het beslag. 4)Smelt de resterende boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Veeg rond de bodem van de pan met keukenpapier zodat je het vet in de pan tot een minimum beperkt. 5)Doe vier grote lepels van het pannenkoekenmengsel in de koekenpan, goed uit elkaar geplaatst. Kook twee minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. 6)Leg ze op een bord en houd ze warm terwijl je de overige pannenkoeken op precies dezelfde manier bakt. 7)Serveer met veel ahornsiroop.