Type your research (product, recipe, blog...)
Zoete ananas van de BBQ
Ingrediënten:
• 1 blik DEL MONTE® ananassticks op sap (435 g)
• 1 eetlepel honing
• 1 theelepel boter
• 1 klein stukje gember, geraspt (grootte van een hazelnoot)
• 2 citroenen, uitgeperst, geraspt
Bereiding:
1)Laat de ananassticks uitlekken en bewaar het sap. 2)Giet het sap uit het blik in een kleine pan en breng het aan de kook op middelhoog vuur. 3)Roer de honing, boter, gember, sap en schil erdoor. 4)Kook ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, tot het mengsel tot meer dan de helft is ingekookt en iets is ingedikt. 5)Verhit de barbecue en vet het rooster in. 6)Bestrijk de ananassticks met het gember-citroen-honingmengsel. 7)Grill de ananassticks tot ze heet en goudbruin zijn (5 tot 6 minuten per kant). Borstel en draai de sticks regelmatig. Klaar om te eten !