NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Veganistische perenbrownies

Porties:
20 Personen

Bereiding:
30 minuten

Bereidingstijd:
25 minuten

Ingrediënten:

• 300 g in stukjes gehakte of gebroken pure chocolade
• 200 ml plantaardige olie
• 2 theelepels vanille-extract
• 300 g lichtbruine basterdsuiker
• 2 blikken (415 g) halve peren op sap van Del Monte®
• 200 g gewone bloem
• 100 g gemalen amandelen
• Snufje zout

Bereiding:

1)Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4 en bedek een bakblik van 20 x 25 cm met bakpapier. 2)Doe de gebroken chocolade, olie, vanille en suiker in een middelgrote steelpan. Zet de pan op een laag vuur en laat alles versmelten terwijl je regelmatig roert, totdat het een glad geheel is. Het is belangrijk dat de chocolade niet te heet wordt, dus zet het vuur niet te hoog. Haal de pan meteen van het vuur zodra alles gesmolten is en laat het mengsel een beetje afkoelen. 3)Laat de peren uit blik uitlekken (je hebt het sap niet nodig). Gebruik een blender of de achterkant van een vork om de peren tot een gladde moes te prakken. 4)Roer de perenpuree door de pan met het chocolademengsel. 5)Meng de bloem, de amandelen en het zout en roer dit door het chocolade-perenmengsel totdat alles goed gemengd is. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm, spreid het goed uit over de vorm en bak in 25 minuten totdat de brownie stevig is. Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm. Snijd de brownie daarna in 20 vierkantjes.

Meer lekkere recepten

x