Type your research (product, recipe, blog...)
Trifle met ananas, limoen en kokos
Ingrediënten:
• 1 in plakken van ongeveer 1 cm gesneden gemberkoek (circa 200 g)
• 2 blikjes (van 435 g) ananasschijven op sap van Del Monte®
• 2 limoenen, het sap van 1 en de zeste van 2
• 300 ml dikke room
• Geroosterde kokosvlokken ter garnering
• ➡️ Voor de kokoscustard ⬅️
• 1 blikje (van 400 ml) kokosmelk
• 3 eierdooiers
• 50 g fijne kristalsuiker
• 1 goedgevulde eetlepel maïzena
• Een paar druppels kokosaroma (optioneel voor als je een stevige kokossmaak lekker vindt)
Bereiding:
1)Begin met de kokoscustard, want deze moet een tijdje afkoelen. Doe de kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend langzaam op totdat de melk een glad geheel vormt. Haal de kokosmelk van het vuur. 2)Doe de eierdooiers, suiker en de maïzena in een kom en kluts goed. Schenk de warme kokosmelk al roerend voorzichtig in het eimengsel. Schenk alles weer in de pan en zet de pan op middelhoog vuur. Verwarm de custard terwijl je regelmatig roert zodat er niks aan de bodem van de pan blijft plakken totdat de custard gloeiend heet is, net begint te borrelen en zichtbaar dikker is. 3)Schenk in een schone kom of kan, dek direct af met bakpapier zodat er geen velletje vormt en laat de custard helemaal afkoelen. Nadat de custard is afgekoeld, zet je deze in de koelkast. 4)Bedek de volledige bodem van een triflekom van 2 tot 2,5 liter met de plakjes gemberkoek. 5)Maak beide blikken ananas leeg en houd 6 eetlepels sap uit een blik apart. Meng de ananassap met het sap en geraspte zeste van 1 limoen. Sprenkel het sap over de gemberkoek. 6)Leg 2 ananasschijven apart voor de decoratie. Zet ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Verdeel de overige ananas over de gemberkoek. 7)Voeg nu eventueel een paar druppels kokosaroma toe aan de kokoscustard. Verdeel de afgekoelde kokoscustard over de ananas. Zet de trifle nu in de koelkast gedurende 1 tot 24 uur. 8)Wanneer je de trifle gaat serveren, klop je de room op totdat deze als zachte puntjes blijft staan en doe de room met een lepel op de custard. Snijd de apart gehouden ananasschijven in kleine stukjes en verdeel ze over de room. Maak de trifle af met kokosvlokken en krullen limoenzeste. Serveer direct.