Type your research (product, recipe, blog...)
No-bake aardbei-banaancheesecakes
Ingrediënten:
• • Voor de korst:
• ¾ kop digestive koekkruimels
• 3 eetlepels ongezouten en gesmolten boter
• • Voor de vulling:
• 230 g zacht geworden roomkaas
• ½ kopje dikke room
• ¼ kopje suiker
• 1 theelepel vanille of vanillepasta
• Fijngeraspte schil van 1 citroen (zeste)
• • Voor het in elkaar zetten:
• 2 in dunne plakjes gesneden bananen van Del MonteⓇ
• 2 kopjes in de lengte doorgesneden aardbeien, zonder kroontje
Bereiding:
1)Meng de digestive koekkruimels en de boter in een middelgrote kom. Verdeel het kruimelmengsel over 4 kleine potjes of glaasjes en druk het stevig en gelijkmatig aan op de bodem. 2)Klop de roomkaas tot een gladde massa in een grote kom. Voeg de room, suiker, vanille en de citroenzeste toe en klop tot een licht en luchtig mengsel. Giet het mengsel over in een hersluitbare plastic zak en knip 1 hoek van de zak af. 3)Leg een laagje bananenplakjes op de digestive koekkruimel. Zet de aardbeienhelften rechtop rond de binnenkant van de potjes of glaasjes, zodat de gesneden kant naar buiten wijst. Spuit het cheesecakemengsel in de potjes of glaasjes totdat ze zijn gevuld en strijk de bovenkant glad. 4)Garneer de cheesecakes met extra banaan en aardbeien. Onmiddellijk opdienen of afdekken en maximaal 6 uur in de koelkast bewaren.