NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Gegrilde ananas met passievrucht en vanille-ijs

Porties:
4 Personen

Bereiding:
15 minuten

Bereidingstijd:
0 minuten

Ingrediënten:

• 4 schijven ananas (niet dikker dan 1 cm) of 8 heel dunne schijfjes
• 4 bollen vanille-ijs
• 1 passievrucht
• 40 g gesmolten boter
• 40 g basterdsuiker

Bereiding:

1)Snijd de boven- en onderkant van de ananas eraf en verwijder de schil volledig, zodat alle 'oogjes' weg zijn. 2)Snijd de ananas met een vlijmscherp mes in schijven van 1 cm dik. Verwijder het hart (het midden van de ananas) uit ieder schijfje. Leg vier schijven ananas apart. 3) Smeer met een keukenpenseel de ananasschijven in met de gesmolten boter. Bestrooi beide kanten van de schijven met basterdsuiker. Bak beide kanten drie tot vier minuten op de barbecue totdat de suiker is gekarameliseerd. 4)Snijd de passievrucht in tweeën. Verwijder het vruchtvlees met een theelepel en leg het apart in een bakje. 5) Opmaken: leg een schijf gegrilde ananas op een bord en leg een bolletje ijs in het midden. Doe een theelepel passievrucht op het ijs. Als je dat lekker vindt, kun je nog een dun schijfje ananas boven op het bolletje ijs leggen. Smakelijk!

Meer lekkere recepten

x