NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Tijd voor ontbijt

Het ontbijt is een must voor kinderen van alle leeftijden. Omdat gezinnen in de ochtend zo druk zijn wordt het ontbijt soms gezien als een verstoring.

Een recent artikel gepubliceerd door het American Dietetic Association onthult onder andere onderstaande zaken:

- Kinderen die ontbijten hebben meer kans om hun dagelijkse behoeften aan voedingsstoffen binnen te krijgen dan kinderen die niet ontbijten. 

- Het ontbijten heeft een positief effect op cognitieve functies als het geheugen en de concentratie op school.

- Het overslaan van het ontbijt leidt tot meer snoepen overdag en het eten van vettere tussendoortjes.

Hoewel we allemaal weten dat het nuttigen van een gezond ontbijt belangrijk is, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om ’s morgens tijd te vinden om de kinderen een voedzaam ontbijt te geven.

Daarom zou het ontbijt iets moeten zijn waar gezinnen’s morgens naar uitkijken in plaats van een stressvolle gebeurtenis voor de ouders en de kinderen.

We raden aan wat eerder op te staan zodat het hele gezin voldoende tijd heeft om te gaan zitten en samen te ontbijten. Ouders die het goede voorbeeld geven en ’s morgens eten, helpen hun kinderen om dezelfde gewoonte te ontwikkelen. Afwisseling is belangrijk om een ontbijt samen te stellen dat voldoende energie geeft om de ochtend door te komen. Kinderen hebben behoefte aan een balans tussen goede voedingsstoffen en een lekkere smaak, terwijl moeders behoefte hebben aan een makkelijk en snel ontbijt.

Stel voor een gezonde mix aan voedingsstoffen een ontbijt samen op basis van volkoren brood met jam, vers fruit, yoghurt en een glas vruchtensap. Varieer dagelijks met het fruit, de jam en de yoghurt voor een afwisselend, leuk en kleurrijk eetmoment!

x