NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Tijd voor een tussendoortje

Zorg er voor dat je iets hebt aan een tussendoortje door tussendoortjes te kiezen die rijk zijn aan voedingsstoffen uit fruit en groenten. Tussendoortjes kunnen je energie op peil houden tussen de maaltijden door en essentiële vitamines en mineralen leveren. Er is plaats voor tussendoortjes in een gezond dieet. Je moet alleen verstandig kiezen:

  • Zie tussendoortjes als mini-maaltijden die voedingsstoffen geven. Je kunt calorieën uit tussendoortjes inpassen in je persoonlijke voedingsplan zonder het totale aantal dagelijkse calorieën te overschrijden.
  • Neem alleen een tussendoortje als je trek hebt. Onderdruk de drang om te knabbelen als je je verveelt, gefrustreerd of gestresst bent. Stimuleer de drang om in beweging te komen, door te gaan lopen met de hond of te gaan tuinieren. 
  • Denk aan de hoeveelheden. Neem een portieverpakking yoghurt of doe een klein handje noten in een schaaltje. Het rechtstreeks uit een grote verpakking eten kan tot over-eten leiden.
  • Plan tussendoortjes vooruit. Hou een afwisseling van voedzame kant-en-klare tussendoortjes bij de hand, zoals fruit, groenten, volkoren crackers en 30+ kaas.

Vergeet niet creatief te zijn door af te wisselen met fruitsoorten, groenten en granen om je tussendoortjes aantrekkelijk te houden!

x