NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Blijf op gewicht

Is de kans nog steeds groot dat je een groot stuk taart eet als je het moet opschrijven? Bij mij niet! Tijdens het onderzoek naar eetgewoontes  kwamen de onderzoekers er al snel achter dat als je gevraagd wordt bij te houden wat je eet, je vanzelf gezondere keuzes maakt zonder dat je daar aan wordt herinnerd.

Door op te schrijven wat je eet, zorg je dat je het kunt meten, waardoor je tijdens de dag beter in staat bent om je eetgewoontes te analyseren en je keuzes aan te passen. Je ziet eenvoudig welke voedingsstoffen je mist en hoeveel calorieën je dagelijks binnenkrijgt. Hoe dan ook, het bijhouden van een eet-dagboek is een eenvoudige eerste stap om gezonder te gaan eten.

Hou je dagboek altijd bij de hand zodat je kunt noteren hoe laat je iets eet, wat je eet en hoeveel je er van eet. Het zal je opvallen dat er bepaalde tijden op de dag zijn waarop je meer behoefte hebt aan ongezond eten. Zorg dat je je dagboek regelmatig terugleest en je eetpatroon goed bekijkt.

Zodra je je eetgewoonten in kaart hebt gebracht, kun je makkelijker het ongezonde eten vervangen door fruit en groenten en zo je eetgewoonten aanpassen.

x