NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Cajun kipburgers met zoete-aardappelfrietjes

Porties:
4 Personen

Bereiding:
15 minuten

Bereidingstijd:
15 minuten

Ingrediënten:

• 1 zoete aardappel van Del Monte
• ½ Del Monte-avocado
• ½ Del Monte-tomaat
• 1 Del Monte-citroen
• 1 rode ui
• Del Monte-sla
• 1 el paprikapoeder
• 1 takje verse rozemarijn
• 1 el olijfolie
• 1 kipfilet
• Cajunkruiden
• 1 volkorenbroodje
• 1 el Griekse yoghurt

Preparation:

1)Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappel in lange dunne reepjes en leg ze op de bakplaat met olijfolie. Strooi het paprikapoeder en de verse rozemarijn over de zoete aardappelen. Plaats in de oven. 2)Halveer de kipfilet, wikkel in vershoudfolie en maak plat met een deegroller. Sprenkel de olie en de cajunkruiden over de kip. Om af te kruiden knijp een halve Del Monte-citroen uit over de kip. 3)Bak de kip in een pan aan beide kanten goudbruin. Bak tot de kip helemaal gaar is. 4)Pureer de avocado, pers de citroen uit in de gepureerde avocado en meng. Voeg een snuifje peper en zout (optioneel) toe. 5)Snijd de rode ui in dunne plakjes en bak tot de ui bruin begint te worden. 6)Rooster het volkorenbroodje en snijd de Del Monte-tomaat in plakjes. 7)Smeer het avocadomengsel op de bodem van het volkorenbroodje, bedek met de kip en leg de gegrilde ui, tomaat en sla erop. 8)Werk af met Griekse yoghurt en serveer met zoete-aardappelfrietjes.

Meer lekkere recepten

x