NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Salade van peer, aardappel en blauwe kaas

Porties:
4 Personen

Bereidingstijd:
30 minuten

Ingrediënten:

• 1 blik DEL MONTE® halve peren op siroop (825g), uitgelekt en in stukjes gesneden
• 400 g gekookte aardappelen, in plakjes gesneden
• 100 g Roquefort kaas
• 60 g hele walnoten
• Bosje waterkers
• 3 eetlepels olijfolie
• 20 g basterdsuiker
• Klontje boter

Preparation:

1)Bak in een grote koekenpan de aardappelen in twee eetlepels olijfolie goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. 2)Voeg in dezelfde pan de rest van de olijfolie toe en bak hierin de halve peren tot ze bruin beginnen te worden. Bestrooi met een beetje basterdsuiker en laat heel langzaam karamelliseren. 3)Voeg de boter toe aan de pan, neem van het vuur en meng de walnoten erdoor. 4)Schik de waterkers in een slakom. Strooi er de warme aardappelen over, gevolgd door de peren, walnoten en hun botersap. 5)Verbrokkel de Roquefort-kaas erover en serveer onmiddellijk.

Meer lekkere recepten

x