NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Omgekeerde ananastaart

Porties:
6 Personen

Bereiding:
15 minuten

Bereidingstijd:
60 minuten

Ingrediënten:

• Eetlepel olijfolie
• 1 aangeduwd kopje lichtbruine basterdsuiker
• Ananasschijven van Del Monte
• 1 afgestreken kopje patentbloem (gebruik een lepel bij het vullen van het kopje)
• 1/2 afgestreken kopje volkorenbloem (gebruik een lepel bij het vullen van het kopje)
• 1 1/2 theelepel bakpoeder
• 1 1/2 theelepel baksoda
• 1/2 theelepel zout
• 3/4 kopje karnemelk
• 2 grote eieren
• 1 theelepel pure vanille-extract

Preparation:

1)Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkant bakblik van 23 cm in met olie. Bekleed het blik met een stuk bakpapier, waarbij het papier langs beide kanten uitsteekt. Vet ook het papier in met olie. Bestrooi de bodem van het blik met 1/4 kopje suiker Leg de ananasringen in het blik. 2)Klop beide soorten bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout in een middelgrote kom. Zet de kom daarna even weg. 3)Klop de karnemelk, de eieren, het vanille-extract, de olijfolie en het resterende 3/4 kopje suiker in een grote kom. Voeg het bloemmengsel toe en meng totdat het beslag een geheel vormt. Giet het beslag over de ananas. Geef een flinke tik op het aanrecht met het bakblik, zodat het beslag alle hoekjes en gaatjes vult en strijk de bovenkant vervolgens glad. 4)Laat ongeveer vijftig tot zestig minuten bakken totdat je een tandenstoker in het midden van de taart kunt steken en er schoon uit kunt trekken. 5)Laat 20 minuten in het bakblik afkoelen. Keer de taart om op een serveerschaal (trek het papier eraf en gooi het weg).

Meer lekkere recepten

x