NL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Gazpacho met meloen en avocado

Porties:
4 Personen

Bereiding:
5 minuten

Bereidingstijd:
15 minuten

Ingrediënten:

• 2 kopjes met brokjes brood van 2 cm
• 4 afzonderlijke eetlepels extra vergine olijfolie en wat extra voor de garnering
• 4 kopjes met honingmeloen van Del MonteⓇ in stukken van 2,5 cm
• 2 in helften gesneden avocado's van Del MonteⓇ, zonder pit
• 1 geschilde en fijngehakte komkommer van Del MonteⓇ, zonder de pitjes
• ½ kopje verse basilicumblaadjes
• 3 eetlepels limoensap uit limoenen van Del MonteⓇ
• 1 fijngehakt teentje knoflook
• ½ theelepel fijn zeezout
• ¼ theelepel zwarte peper

Preparation:

1)Verwarm de oven voor op 180°C. 2)Strooi de broodbrokjes op een grote bakplaat, verdeel 2 eetlepels olie over het brood en bestrooi met zout. Roer af en toe om en bak het brood ongeveer 15 minuten totdat het geroosterd en krokant is. 3)Doe de meloen, het vruchtvlees van 1 avocado, de komkommer, de basilicum, het limoensap, de knoflook, het zout, de peper en de 2 resterende eetlepels olie in een blender. Zet de blender aan totdat de ingrediënten een gladde massa vormen. 4)Schenk de soep in kommen. Snijd de restende avocado in kleine blokjes en garneer de soep ermee samen met de croutons en een beetje olijfolie.

Meer lekkere recepten

x